Velkommen til, jeg er Niels Moestrup.
Alt hvad jeg gør, gør jeg, fordi jeg er overbevist om, at vi alle har ret til et bedre liv, hvor vi trives bedst muligt.
Du og jeg har ret til at have det sjovere, opleve mere glæde og mere lidenskab, og være bedre til at klare den modstand smerter, lidelser og den sorg, som livet nu en gang byder på
Min vision er at gøre det så enkelt og let som muligt for dig at nå det, du gerne vil.
Dét har jeg både kompetencerne og værktøjerne til – se mine uddannelser, de kurser, jeg har taget og de forelæsninger, jeg har været på, på de forskellige universiteter, længere nede. ⤵️
Tryk her og læs nogle af mine referencer.
Min tilgang til at hjælpe dig!
Jeg bruger ikke en bestemt samtale- eller coachingmodel, da jeg ønsker at give dig den størst mulige frihed i dialogen, så du bliver behandlet på den måde, som passer bedst til dig, din personlighed og dine problemer.
Så du vil opleve en meget vekslende dialog, så du får de bedst mulige løsninger og hjælp.
Det er ikke dig, der skal tilpasse dig nogle bestemte teorier og metoder, men mig, men en meget stor værktøjskasse, der skal tilpasse mig dig og de problemer, du kommer med.
Jeg arbejder aldrig med quick fix, Smart-I-En-Fart og One-Size-Fits-All, og jeg ved, at ting tager tid, så du og jeg tager et seriøst ansvar for, hvor du skal hen og hvad du vil.
Det handler om at skabe tillid, tryghed, et “højt-til-loftet-miljø” og om at turde involvere sig helt.
Det vil du kunne mærke!
Det her er, hvad jeg gør.
Jeg arbejder eksistentielt og eklektisk, blandt andet med kognitiv, narrativ, metakognitiv, filosofisk, protreptisk og 3. generations coaching. Men dét skal du ikke tænke over i samtalen.
3. generations coaching.
I modsætning til de almindelige og, efter min erfaring, meget fastlåste coachingmodeller, som var og er (relativ) meget mål-fokuseret og symptombehandlende, så er 3. generations coachingen fokuseret på:
– Hvem er jeg?,
– Hvorfor lever jeg, handler, tænker og føler jeg, som jeg gør?
– Hvad kan jeg gøre for at ændre eller udvikle mig?
Det er udemærket at være målfokuseret, men hvis fundamentet, som i: “hvem er jeg?”, ikke er på plads, hvordan kan vi så være sikre på om målet, er det det rigtige mål?
Omvendt, hvis vi i meget høj grad er i en tilstand af:
“Jeg ved hvem jeg er, hvorfor jeg lever, handler, tænker og føler, som jeg gør!”,
så behøver vi ikke at være voldsomt målfokuseret, for så ved vi, hvilke mål vi har og hvilke nye mål, som er gode for os.
3. generations coaching er mere fokuseret på, og tillid til, processen frem for på målet.
Målet skal du nok nå.
3. Generations Coaching er refleksion mellem to mennesker, og netop fordi det er refleksion, omfatter den begge parters indre og ydre liv og det samspil, som opstår mellem dem og deres indbyrdes refleksion.
Coaching bliver et møde mellem to mennesker, en coach og klienten, som fortløbende har til formål at skabe den optimale refleksion mellem dem begge.
Til klientens store fordel.
Positiv Psykologi.
Positiv Psykologi er videnskaben om menneskelig trivsel og om hvad der gør os i stand til at håndtere modstand i livet bedre eller bedst mulig, hvor den ”almindelige” (kliniske) psykologi handler om at gøre syge mennesker symptomfrie eller raske.
Med andre ord: From What´s Wrong to What´s Strong, og som udvikler din psykologiske modstandskraft / resiliens / robusthed / psykologiske kapital.
Tryk her og læs mere om Positiv Psykologi.
Og her
Walk & Talk®.
Vi går til samtalerne.
Af flere grunde, men hovedsageligt fordi det er mest befordrende for at få en dybere samtale, så løsningerne på problemerne hurtigere og bedre bliver løst.
Der ligger efter så meget forskning bag alle de fordele, der er ved at gå og samtale og flere af dem kan du læse, når du trykker her på dette link, dette link og dette link.
”Jamen, hvad nu hvis jeg bliver ked af det og tuder? Jeg ønsker ikke folk skal se mig.”
Nej, det kan jeg godt forstå, at du har det sådan.
Men dels går vi steder, hvor der er rimelig fred og ro, dels er der ingen der rigtig kigger.
En anden fordel for dig er, at du slipper for de her stirrende blikke på dig, og du vil opleve at samtalen er ganske uformel og behagelig, trods, måske, et tung og alvorligt emne.
Vi går i et langsomt tempo og der er næsten altid mulighed for at sidde ned. Typisk går vi mellem 4 og 7 km. på 3 timer, så de fleste kan sagtens være med.
Tryk her og læs mere om Walk & Talk her – og her!
Den filosofiske samtale.
Du vil nok ikke bemærke det, men alt efter emne og problem, samt hvem du er, vil jeg hive forskellige tilgange frem af værktøjskassen.
Nogle gange også den mere filosofiske tilgang, så som eksistentialismen, stoicismen og protreptikken. Hver har deres fordele.
Terapien.
Har du brug for at komme af med angst, bekymringer, overtækning, tankemylder, få styr på søvnen, er det ofte, at den kognitive og den metakognitive terapi kommer i spil.
Begge terapiformer har med al mulig tydelighed vist sine styrker, og ofte skal der ikke mere end 5 til 10 timer til, før der er mere ro i sindet igen, såfremt du ikke er virkelig ramt.
3 timers sessioner.
Vi starter næsten altid ud med 3 timer.
Kan man virkelig tale i 3 timer, tænker du måske? Svaret er et klart: ja! Tiden virkelig hurtigt. Fordelen ved 3 timer i streg er, at den maske, som vi alle sammen har, skal ha´ tid til at falde. Du, som klient skal også ha´ tid til at tale dig varm, ligesom jeg skal have tid til at finde de små ”revner” hos dig, hvor jeg kan sætte ind og hjælpe dig bedst.
Med ”maske” mener jeg ikke, at du bevidst skjuler noget for mig, men at vi næsten altid har et forsvarsværk, især ubevidst, forsøger at beskytte os mod det, som vi synes er ubehageligt. Det, som vi ikke har lyst til at stille til skue. Men det er her, vi gerne vil ind og ha´ helet.
3 timer gør også, at vi kommer i et godt flow, får bygget en tillid op og at vi kan tage det stille og roligt.
Ja, du vil være fyldt godt op, når de 3 timer er overstået, så samtalen slutter altid med resumé, hvor vi samler op på de vigtigste punkter.
Vælger du at investere i et klippekort og dermed et længere forløb, vil de næste samtaler som regel vare 1,5 til 2 timer.
Dit udbytte bliver:
✅ Mere glæde i hverdagen og oftere vil du opleve trivsel og overskud.
✅ Øget selvværd.
✅ Større grad af modstandskraft / robusthed.
✅ En meget større grad af overskud – også i pressede situationer.
✅ En langt højere grad af trivsel.
✅ Bedre håndtering af angst, stress, depression.
Jo mere du trives, des større overskud du har, des nemmere har du ved at klare de problemer, du vil blive udsat for i livet.
Kurser, uddannelser og konferencer, jeg har deltaget i:
✅ Stoisk Ro i Hverdagen, forelæsningsrække v/ Dr Phil, Anders Dræby 2020 AU
✅ Stress i Et Eksistentiel Perspektiv v/ Cand. Mag i Filosofi, Mette Vestager, 2020 AU
✅ Stressbehandlingskursus /v. Cand. Psyk. aut, Pernille Rasmussen & seniorforsker, dr. med. Bo Netterstrøm, oktober 2018,
✅ Stresskonferencer Kbh. Universitet, 2017, 2018, 2019 og 2020
✅ Forelæsninger i ledelsesværdier, v. Professor emeritus, dr. phil. Ole Thyssen
✅ Undervisning i metakognitiv terapi, 6 måneder, v. Psykolog Sisse Find Nielsen, 2016
✅ Hvad er et godt liv? Hvad gør et liv godt, og hvorfor?, v. Lektor i filosofi Jørgen Husted, Aarhus Universitet. Herunder emner om: Etik og moral, livsværdier, multikulturalisme, opdragelse og dannelse. Aristoteles, Immanuel Kant, John Stuart Mill, Søren Kierkegaard, Seneca og Jean P. Sartre. 2015
✅ 3. generations coaching. v. Reinhard Stelter, ph.d i psykologi og professor i sports- og coachingpsykologi, forskningsleder ved Institut For Idræt, KU.
✅ Positiv Psykologi, v. Lektor i pædagogisk psykologi Hans Henrik Knoop, Aarhus Universitet, Specialkonsulent Nina Tange, Aarhus Universitet, Erhvervspsykolog, Cand. psyk. Anders Myszak. Lektor i uddannelsesforskning med fokus på læring og trivsel, Frans Ørsted Andersen, Aarhus Universitet, Lektor i facilitering og videndeling Ib Ravn, Aarhus Universitet.
✅ Erhvervspsykologisk- og organisationspsykologiskuddannelse, v. Cand Psych og Erhvervspsykolog, Sune Bjørn Larsen, med flere.
✅ Mindfulness, v. Cand. Psyk. Uffe Damborg
✅ Personlighedspsykologi, forelæsningsrække, v. Ph.D, Cand. Psyk. Jesper Damgaard, KU, 2012
✅ Certificering i coaching af Positiv Psykologi – 2011 og 2012
Balance mellem arbejdsliv og Privatliv, Personlig udvikling på arbejdspladsen, Psykologiske perspektiver ved coaching, v. Cand Psyk. Ebbe Lavendt, Cand. psyk. Lars Ginnerup og Mads Bab, MBA.
✅ Ledelseslicens, v/ professor, oceon, dr. Erik Johnsen
✅ NLP Practitioner & Master Practitioner, v NLP BASEN / Rongsted, 2004 og 2005
✅ Intern Kvalitets Auditor – ISO 9001
✅ Merkonom – Ledelse & Samarbejde, Niels Brock. 1989
Tryk her og læs om det, jeg kan hjælpe dig med.
Ordbog:
Eklektisk: udvælgende; som udvælger og sammensætter elementer fra forskellige områder til et hele; udsøgende
Eksistentiel (filosofi): den eksistentielle filosofi forstår mennesket med udgangspunkt i dets konkrete tilværelse og undersøger, hvad der kendetegner tilværelsens vilkår, og hvordan mennesket kan påtage sig sin tilværelse som en opgave.
Kognitiv terapi: hvilke tanker har du og hvad indeholder de?
Metakognitiv terapi: de tanker, du har om dine tanker og den opmærksomhed, du giver dem.
Protreptik: At vende det væsentlige imod en eller mod sig selv. En filosofisk samtaleteknik, der stiller store krav til coachen.
Resiliens: psykologisk begreb for evnen til at håndtere stress og modgang.