Hvem vil ikke gerne have et godt liv og være uden negative tanker, sorg og smerte?
Aldrig begå fejl eller have oplevelsen af noget ubehageligt?
Er du også blevet tudet ørerne fulde af ”Du skal detoxe de negative tanker” eller ”Sådan undgår du det ubehagelige liv!”??
Så er du bestemt ikke den eneste og der er penge i skidtet.
Men!
For ja, der et et stort men.
Ubehag, fejl, negativitet, modstand – lidt forenklet – får din hjerne til vokse, og du bliver klogere på dig selv og du bliver … ja, bare klogere.
Vel at mærke på den rigtige måde.
Nå? – tænker du måske og du køber den ikke rigtigt.
Har jeg ret?
Men læs videre.
Altså, jeg gider heller ikke opleve for meget modgang og ja, jeg synes også det er fedt, når de blide vinde blæser mig i ryggen, når der lander en appelsin i min turban og solen skinner på min vej.
Vel gør jeg så!
Tryk her og læs mere om negative tanker.
Hånden på kogepladen.
Men hvad sker der, når vi oplever noget, hvor vi bliver presset på vores følelser og har oplevelsen af noget ubehageligt dukker op?
Vi handler og vi bliver nødt til at handle.
Læg hånden på din kolde kogeplade og tænd så for komfuret. (NEJ, DU SKAL EJ!! Du skal bare tænke det!!!!! For filan!!) Men du vil på et tidspunkt flytte hånden, når kogepladen bliver for varm!
Ikke sandt?
Og hvad har du så lært?
At du skal passe på kogepladen, tjekke at den ikke er varm, så du undgår at du brænder nallerne
Ergo, du er blevet klogere!
Din hjerne vokser.
Hver gang du opdager og oplever noget nyt, så vokser din hjerne en smule. Når du udfordrer dig selv, så vokser din hjerne en smule. Når du begår en fejl og når noget er eller bliver ubehageligt, så må du gøre det om, igen og igen, ind til du gør det på en måde, hvor det ikke er ubehageligt.
Se, nu er du blevet meget klogere.
Hvis du ikke begik fejl og hvis du ikke kom ud for noget, der var en smule ubehageligt, så ville du ikke lære særligt meget.
Du skærper også sanserne, når noget er ubehageligt eller ukomfortabelt, for hvis ikke du havde den evne, ville det går helt galt. Så her lærer du også noget. Var du hele tiden i komfortzonen, ville du sandsynligvis blive mere og mere doven, for du skulle ikke udvise agtpågivenhed. Når du ikke skal det, slapper du af – hvilket, i sig selv, ikke er dårligt – men læringen er lige dér, hvor du stadig er i kontrol, men også på en lille smule usikker grund.
Ikke for meget, for du skal ikke komme til skade.
Når noget er negativt, ubehageligt og ikke specielt fedt, så er du, som regel, også i langt mere kontakt med dine følelser. Du er mere opmærksom på dem og vurderer dem. Igen, med fornuften hængende som en radar, for at sikre dig, at det ikke går galt, men at du er i kontrol.
Hvis du kommer bare lidt der ud, hvor du satser lidt, hvor du gør dig lidt mere sårbar, så lærer du en masse om at håndtere både dine følelser, og du øger sandsynligvis både din selvkontrol og din følelsesmæssige intelligens.
Det er jo ikke så skidt.
Hvis du er tættere på at risikere et eller andet, fx, hvor du kører stærkt på den tyske autobahn eller i en storby i mylderetiden, så vil lidt ganske let ”angst for at det kan gå galt” øge din opmærksomhed og du øger chancen for at undgå ulykker, da du også her er mere agtpågiven.
Omvendt, vil afslappethed og ligefrem ligegyldighed, øge risikoen for det stik modsatte.
Så, hvis du ikke har eller ikke oplever noget, der er lidt negativt, eller ikke oplever lidt ubehag, ikke begår fejl eller du ikke er i nærheden af, at det kan ”koste” et eller andet, så lærer du ikke rigtigt noget.
Hvis du hele tiden spiller ”safe” og kun holder hånden på den kolde kogeplade og ikke tænder for den varme, så bliver du ikke klogere.
Går du der ud, hvor du bliver presset en smule, hvor det føles en smule ubehageligt, hvor du kan mærke de lidt negative følelser, hvor småfejlene opstår – bare en gang i mellem – så handler du.
Så øger du din hjerne i at blive mere kreativ.
Så: go for it.
God fornøjelse og vær glad for alle negative og ubehagelige følelser, tanker og oplevelser.
Kontakt:
Niels@andtalk.dk
SMS 40409547